Κύκλωμα ψύξης και προστασία κινητήρα: Τι πρέπει να προσέχετε

antipsiktiko-ecokinisi

Ο φετινός χειμώνας έφτασε και η σωστή συντήρηση του κυκλώματος ψύξης κρίνεται απαραίτητη.
Ο ρόλος των αντιψυκτικών και των ψυκτικών υγρών στη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης του κινητήρα είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η χρήση ακατάλληλου αντιψυκτικού/ψυκτικού και η ανεπαρκής πλήρωση του κυκλώματος ψύξης μέχρι την ενδεδειγμένη στάθμη μπορεί είτε να μειώσουν την ωφέλιμη ζωή ενός κινητήρα, ιδιαίτερα ενός πετρελαιοκινητήρα υψηλών επιδόσεων, είτε να προκαλέσουν βλάβες.

Το αντιψυκτικό υγρό δεν είναι απλώς νερό αναμεμειγμένο με αλκοόλ. Έχει κι άλλα οφέλη:

  • 2-antipsiktiko-ecokinisi

    Παρέχει αντισκωρική προστασία στο ψυγείο, στην αντλία νερού και στο κύκλωμα ψύξης.

  • Σταθεροποιεί την ηλεκτρική αγωγιμότητα των υγρών του ψυγείου.
  • Εμποδίζει τα τελευταία να φτάσουν πρόωρα στο σημείο βρασμού.
  • Βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας μεταλλικών αλάτων.
  • Επίσης, σημειώνουμε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό: Σε πεπαλαιωμένα αντιψυκτικά σχηματίζονται φουσκάλες, οι οποίες, αν σκάσουν, μπορεί να καταστρέψουν τα μεταλλικά τοιχώματα του ψυγείου και τα πλαστικά μέρη της αντλίας νερού.

 

Για αυτόν το λόγο οι μηχανικοί μας σας προτείνουν την αλλαγή του αντιψυκτικού κάθε τρία χρόνια, ακόμα κι αν οι οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου συστήνουν διαφορετικό διάστημα. Ένα πράγμα όμως είναι βασικό, ο έλεγχος του αντιψυκτικού πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, 1 φόρα τον μήνα θεωρείται ικανοποιητική.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο έλεγχος των ψυκτικών υγρών πρέπει να γίνεται με κρύο κινητήρα.

3-antipsiktiko-ecokinisiΟ έλεγχος πρέπει να γίνεται με τον κινητήρα κρύο και σβηστό.

Τη στάθμη μπορείτε να τη «διαβάσετε» στο σχετικό δοχείο που βρίσκεται, φυσικά, στο χώρο του κινητήρα. Αυτή πρέπει να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στις ενδείξεις «min» και «max».

Αν η στάθμη βρίσκεται κάτω από το «min», συμπληρώστε.

Σημαντικό: Μην ανοίγετε ποτέ το ψυγείο, όταν ο κινητήρας είναι ζεστός. Τα καυτά υγρά που βρίσκονται υπό πίεση μπορεί να πεταχτούν και να σας κάψουν στο πρόσωπο και στα χέρια.

 

Μη χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε αντιψυκτικό. Μόνο ότι προβλέπει ο κατασκευαστής (βλ. οδηγίες χρήσης), γιατί εύκολα μπορεί να προκληθεί ζημιά στο κύκλωμα ψύξης.

Το αντιψυκτικό θεωρείται απαραίτητο για τα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν Υγραέριο ή Φυσικό αέριο.
Ο πνεύμονας συνδέεται με το κύκλωμα ψύξης του αυτοκινήτου και η σωστή ποσότητα του ψυκτικού υγρού βοηθά στην ποιο γρήγορη και σωστή θέρμανση του. Επίσης τα άλατα που υπάρχουν στο νερό δημιουργούν αλλοίωση στην μεμβράνη του πνεύμονα με αποτέλεσμα την εισροή αερίου στο κύκλωμα ψύξης.

Ελάτε από την ECOΚΙΝΗΣΗ για να πραγματοποιήσουμε έναν έλεγχο στην κατάσταση του αντιψυκτικού σας. Κλείστε ραντεβού στο 210 9734811.

0 σχόλια

Σχόλιο

Παρακαλούμε, συμπληρώστε τα πεδία!