Υγραέριο: Συμφέρει τώρα που έπεσε η βενζίνη;

Πολλοί αναρωτιούνται αν πλέον το υγραέριο στο αυτοκίνητο συμφέρει, αφού δεν πλέον η τιμή της βενζίνης έχει πέσει και κυμαίνεται κοντά στο 1.35-1.45 ευρώ/L. Φαίνεται επομένως το υγραέριο (LPG) να έχει χάσει το κύριο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Ή μήπως όχι;

 

Ας βάλουμε όμως κάτω τα δεδομένα και να προσπαθήσουμε να εξετάσουμε αν πράγματι συμφέρει ακόμα να εγκαταστήσει κάποιος υγραέριο στο αυτοκίνητό του:

 

Δεδομένο 1: Η τιμή της βενζίνης παρουσιάζει μεγάλες διακιμάνσεις.

benzine2-low-ecokinisi

Πριν λίγα χρόνια ήταν 1.00-1.20 ευρώ/L και μέσα σε λίγα χρόνια εκτυνάχθηκε κοντά στο 2.00 ευρώ/L (!), ενώ παρά την μακρόχρονη κρίση η τιμή της τελικά έπεσε μόλις πριν λίγους μήνες, αφού η τιμή του βαρελιού “γκρεμίστηκε” κάτω από τα 60 δολλάρια. Σε αυτό βέβαια φταίει και το καθεστώς βαριάς φορολογίας από την Πολιτεία, όμως το γεγονός είναι ένα: η τιμή της βενζίνης είναι “πολύ ευαίσθητη” και σίγουρα δεν αποτελεί σταθερό σύμμαχο για τον οδηγο και δη για τον Έλληνα οδηγό που έχει όλο και πιο περιορισμένο πορτοφόλι.

 

Δεδομένο 2: Το υγραέριο είναι πιο φθηνό. Ακόμα και τώρα.

Banknotes_low2

Ακόμα και με την τιμή βενζίνης σε πολύ χαμηλά επίπεδα η τιμη του LPG εξακολουθεί να είναι πιο χαμηλή αφού διαμορφώνεται κοντά στα 0.90 ευρώ/L. Αυτό σε συνδυασμό με την διακύμανση της τιμής της βενζίνης που αναφέραμε παραπάνω είναι άλλος ένας πολύ σημαντικός λόγος για να προτιμήσετε να εγκαταστήσετε υγραέριο στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και σήμερα.

 

 

 

Δεδομένο 3: Ο κινητήρας σας θα ζήσει περισσότερο με υγραέριο.

low-engine

Ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα, και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους. Ο κινητήρας που δουλεύει με υγραέριο χρειάζεται αραιότερα σέρβις διότι:

· Δεν σχηματίζονται επικαθίσεις σωματιδίων άνθρακα (κάπνα) στους κυλίνδρους
· Τα μπουζί είναι κατά πολύ καθαρότερα
· Η χρήση υγραερίου προκαλεί μικρότερη ρύπανση των λιπαντικών, καθώς το υγραέριο δεν διαλύεται σε αυτά
· Οι αλλαγές φίλτρων και λαδιών είναι αραιότερες
Επιπρόσθετα, το υγραέριο είναι ένα καύσιμο που δεν νοθεύεται.

Επομένως έχουμε λιγότερες φθορές λόγω νοθευμένου καυσίμου.

 

Δεδομένο 4: Το υγραέριο μείωνει τους ρύπους έως και 30%.

city-ecokinisi-low

Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα με LPG είναι μειωμένες σε σχέση με της βενζίνης και πετρελαίου κατά:

· 60% σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO) από τη βενζίνη & 90% από το πετρέλαιο.
· 40% σε υδρογονάνθρακες (HC) από τη βενζίνη & 80% από το πετρέλαιο.
· 60% σε οξείδια του αζώτου (NOx) από τη βενζίνη & 60% από το πετρέλαιο.
· 10% σε διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από τη βενζίνη & 5% από το πετρέλαιο.
· 40% σε σωματίδια από το πετρέλαιο.
Πετυχαίνοντας μείωση των ρύπων σας περίπου κατά 30%, ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου σας, το υγραέριο δικαίως ονομάζεται και  “πράσινο καύσιμο”.

 

 

Επομένως, ακόμα και σήμερα που η ψαλίδα στην τιμή της βενζίνης- υγραερίου έχει κλείσει σημαντικά, η επιλογή του υγραερίου παραμένει έως και 50% πιο οικονομική από την βενζίνη, κάνοντας ταυτόχρονα απόσβεση από τον πρώτο χρόνο κιόλας, με συνηθισμένη καθημερινή χρήση. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για να απολαύσετε τα οφέλη του υγραερίου είναι να επιλέξετε να κάνετε την εγκατάσταση σε επώνυμο και εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

 

Στην ECOΚΙΝΗΣΗ συνεργαζόμαστε μόνο με κορυφαίες εταιρίες όπως οι LANDIRENZO – LANDI – LOVATO – EMMEGAS – EMER – OMVL – ATIKER στις οποίες οι τεχνικοί μας έχουν εκπαιδευτεί, μετά από πολύωρα σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

 

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε πόσο μπορεί να σας κοστίσει ένα kit υγραερίου επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κάνουμε μία προσφορά.

0 σχόλια

Σχόλιο

Παρακαλούμε, συμπληρώστε τα πεδία!